Tartu Lõvid saavutasid korvpalli noorteliigas teise koha

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eero Vabamägi

U12 vanuseklassi noormeeste korvpalli noorteliiga ülipõnevas finaalkohtumises alistas pidi BC Tartu Lõvide meeskond tunnustama Tiit Soku KK/SK Nord paremust tulemusega 50:48.

Mäng algas finaalile kohaselt pingeliselt. Eesti maaülikooli spordihoone tribüünid oli mõtteliselt joonistunud pooleks – ühel pool Tartu fännid ja teisel pool vähemalt sama häälekad Tiit Soku korvpallikooli poolehoidjad. Esimese veerandi järel haaras korvilise 14:12 eduseisu kodumeeskond Tartu.

Tugev kaitsemäng ja resultatiivne tegutsemine rünnakul viis tartlased poolajaks ette 28:23.

Kodumeeskond sai kolmanda veerandi hakul korraks ette juba seitsme punktiga, kuid veerandi lõpuks tulid Tiit Soku KK noormehed mängu tagasi. Viimasele otsustavale veerandile mindi pealinna klubi 36:34 juhtimisel.

Gert Prantsi hoolealused Tartu korvpallikoolist tegid tugeva neljanda veerandi alguse ja rebisid ette 40:38. Kaitses oli mitmeid õnnestumisi ja kui normaalaja lõpuni jäi 2.30 suurendasid Lõvid vahe kuuepunktiliseks (44:38).

Ometi suutsid külalised vahe tagasi mängida ning tänu viimase minuti tabavatele vabavisetele võtsid lõpuks 50:48 võidu. Tartlastel oli veel viimastel sekunditel võimalus mäng lisaajale viia või kolmepunktiviskega võita, kuid nende rünnakust asja ei saanud. 

Võitjate parimana viskas Marten Alles 14 punkti. Tartlaste resultatiivseimana tõi meeskonna parimaks valitud Talis Torn 14 punkti ja seitse lauapalli.

Peatreener Gert Prantsil jätkus BC Tartu Lõvide suunas vaid kiidusõnu. «Väga korralik mäng poistelt, ma olen treenerina väga rahul. Vastastel oli lihtsalt lõpus natuke rohkem jaksu. Hõbemedal on ka ilus medal ja suur tunnustus.»

Pärast mängu sõnas Prants poistele, et ei tohi väga pikalt kurb olla, sest sellised tasavägised mängud võivad minna ükskõik kummale poole.

BC Tartu Lõvide võistkonnas mängisid Rasmus Zirel, Kendal Tanin, Talis Torn, Oliver Peemot, Gregor Vassiljev, Mihkel Esnar, Marko Pokk, Kaspar Laik, Aleks Eksi, Kristian Kliimask, Marten-Jakob Ristmägi, Romel Savi, Karl-Johan Vändra, Rain Liiva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles