Pärmivabriku ala detailplaneering saadeti avalikule väljapanekule

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine pärmivabrik.
Endine pärmivabrik. Foto: Margus Ansu

Tartu linnavolikogu saatis avalikule väljapanekule endise pärmivabriku ala detailplaneeringu, mille eesmärk on muuta suhteliselt suletud territoorium avatud ja atraktiivseks keskkonnaks ning leida uus rakendus lagunenud hoonekompleksile.

Ülejõel Pika ja Pärna tänava ristmiku juures asuval ligi 1,4 hektari suurusel planeeringualal paiknevad endise pärmivabriku hooned. Peaaegu linna keskuses oleval piirkonnal on suur arengupotentsiaal elu- ja ärikvartalina.

Planeeringu järgi liidetakse Pikk 58, Pärna 1, Pikk 60, 64 ja Uus 37 kinnistud üheks krundiks, kuhu on lubatud ehitada neli ühe- kuni kuuekorruselist äri- ja eluhoonet. Hoonestus on kavandatud astmelise ja liigendatuna.

Pärna tänava ääres asuv pärmivabriku kontorihoone rekonstrueeritakse ning peahoone Pika ja Pärna tänava poolsed fassaadid, korsten ja toorainemahuti renoveeritakse uue hoone mahus. Samuti on ette nähtud Uut ja Pikka tänavat ühendava jalgtee äärde taskupargi ja Pika tänava äärde kuuekorruselise teravatipulise hooneosa rajamine.

Detailplaneeringu alus on 2014. aastal korraldatud arhitektuurivõistluse võitja Salto AB OÜ töö, mida võistluse žürii pidas esikoha vääriliseks suhteliselt lakoonilise, linnaruumiliselt tundliku ja avatud ning olemasolevaid kvaliteete võimendava lahenduse eest. Väärtustatud on pärmivabriku arhitektuuri, sidudes selle tänapäevase arhitektuurilahendusega.

Detailplaneeringu avalik väljapanek on 8.–22. mail 2018. Planeeringuga saab tutvuda Tartu kodulehel ja infokeskuses raekojas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles