Jüriöö jooks jõuab esimest korda 59 aasta jooksul Tartusse

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullune Jüriöö jooks toimus Tallinna vanalinnas.
Mullune Jüriöö jooks toimus Tallinna vanalinnas. Foto: Raul Mee/Jüriöö jooks

Eeloleva laupäeva hilisõhtul ja öösel kohtab Tartu kesklinnas teistmoodi melu ja sagimist, sest toimub 59. Jüriöö teateorienteerumise jooks võistluskeskusega raekoja platsil. 

Võistlus toimub igal aastal erinevas Eestimaa paigas ning esimest korda 59 aasta jooksul toimub auväärne Jüriöö jooks ülikoolilinnas Tartus. Osalejaid on võistlusele registreerunud ligi 400.

Võistlusega meenutatakse 1343. aasta Jüriöö ülestõusu. Jooksu avamisel toimub traditsiooniline tõrvikutega rongkäik, mille alguspaik kell 20 Tartu kaubamaja juures ning kust liigutakse edasi raekoja platsile. Pärast avakõnesid ja rahvatantsunumbreid antakse kell 21.15 start jooksu esimesele vahetusele.

Jooksu korraldaja Arvi Anton rääkis, et ühe teatevahetuse ajal on korraga rajal ligi 86 inimest, kes kõik, pealambid välkumas, pimedas kontrollpunkte otsivad.

«Ärge siis ära ehmuge, vaid elage kaasa ning tulge ka raekotta melu keskpunktist osa saama,» lisas Anton.

Kogu jooksu kantakse edasi ka videopildis, mida saab jälgida Raekoja platsil asuvalt suurelt ekraanilt või veebi vahendusel Seiklushundi Facebooki lehelt.

Võistluse ennustatav lõpuaeg on kell 1.30 vastu pühapäeva.

Jüriööjooksu korraldavad Eestimaa spordiliit Jõud, Eesti orienteerumisliit ja MTÜ Seiklushunt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles