Tsirkuseetendus beebidele, kes pääsevad ka ise areenile

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laval Giedre Subotinaite, ja beebi.
Laval Giedre Subotinaite, ja beebi. Foto: Laura Vansevičienė

Aprilli lõpus külastab Eestit Leedust pärit maailmakuulus Dansema Tantsuteater ning 25. aprilli hommikul ja lõuna ajal annab trupp kaks etendust Tartus, Teatri Kodus.

See on interaktiivne tsirkuselugu pealkirjaga «Värvilised mängud», mis mõeldud kõige pisematele ehk kuni kolmeaastastele lastele.

Etendus on üles ehitatud nii, et igas vanuses inimene jõuab seda jälgida, rahulikult kaasa mõelda ning soovi korral ka ise osaleda. Tähelepanu pälvivad lihtsad tegevused, selgete joontega kostüümid ning värviline keskkond. Iga etendus on ainulaadne, sest ruumi jäetakse juhusele.

 «Värvilised mängud» Eesti tuuri peakorraldaja Anu Tähemaa sõnul on üllatav, et nii beebid kui ka väikelapsed jälgivad etendust suure huviga. «Saatjatel on aega väikestele toimuvat seletada, neid julgustada ning tagasi kaissu võtta,» lisas ta.

Interaktiivne etendus on ta sõnul segu etendusest ning õpitoast. Osalejad palutakse istuma otse valgustatud tantsupõrandale artisti lähedusse, kes läbi mängu ja tegevuse on lastega pidevas dialoogis. Laps, kes veel kõndida ei oska, vaatab etendust saatja süles. Kelle jalg juba kannab, saab artisti juhiseid jälgides kogeda rambivalgust ning panna proovile oma meeled ja oskused.

See kõik tähendab, et Leedu koreograafid Birute Baneviciute ja Agne Ramanauskaite Dahm julgustavad oma etendusega väikelapsi avastama mitte ainult teatrit ja lavaruumi, vaid ka iseennast.

«Värvilised mängud» pärjati Leedu Teatriauhind Golden Stage Cross aasta laureaadiks 2015, kategoorias «Parim laste etendus vanusele 0-5 eluaastat».

 Leedu maailmakuulus tantsuteater Dansema alustas tegevust 2007. aastal, luues etendusi eelkõige lastele.

Loe rohkem infot ning vaata pilte ja videot: http://adproductions.ee/et/varvilised-mangud/

Värvilised Mängud.
Värvilised Mängud. Foto: Laura Vansevičienė
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles