Arboristid korrastasid laupäeval Palupera ja Aakre mõisakoolide parke

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Arboristide Ühingul on saanud tavaks teha mõisakoolide parkides kevadtalguid, tutvustamaks arboristide töid-tegemisi ka linnadest eemal. Mõisakoolide Ühenduse kaudu tehtud üleskutsele vastasid üle Eesti 7 kooli, mille hulgast valiti välja Palupera põhikooli park

Puude ülevaatamisel selgus, et siin oleks kiiresti vaja langetada paar kooliperet ohustavat puud ning teha hoolduslõikust murdumisohtlike okste eemaldamiseks.

Laupäeva hommikuks sõitsid kohale arboristid Tallinnast, Rakverest, Viljandist, Tartust ja Paluperast. Oksi koristama, prahti ja lehti riisuma ning uudistama tuli hulk kooliõpilasi, vilistlasi ja külaelanikke.

Töö sujus plaanipäraselt ning arboristide abi sai ka lähedalasuv Aakre lasteaed-algkool, mille pargis saeti maha üks mäda ja ohtlik vahtrapuu ning korrastati põlise tamme võra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles