Tartu linnamuuseum avab romantilise näituse

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tartu Linnamuuseum

Alates 28. aprillist on Tartu linnamuuseumis avatud Eesti Vabariigi sajandale sünnipäevale pühendatud näitus «Randevuu. Kohtumispaik Tartu».

Näitus heidab pilgu noore vabariigi tärkamise ja arenemise aega, jutustades loo 1920. ja 1930. aastate Tartust. Läbivaks teemaks on kohtumised, toonased kombed ja paigad, armastus ja õnn.

Väljapanekus figureerivad Tartu kultuuri- ja majanduselu mõjutanud isikud, näiteks Tuglased, Betti Alver ja Heiti Talvik, Karin Luts, Konstantin Jaik, Holger Segerlin, Evald Rooma jt. Tegemist on lavastuslikku laadi näitusega, mille narratiivi aitab esile tuua kuuldemänguline komponent.

Tartu linnamuuseum teeb näituse jaoks koostööd Tartu Uue Teatriga. Kureerivad Silver Kaldma, Kristi Musteikis ja Silja Paris Tartu linnamuuseumist. Näitust lavastavad ja kujundavad Tartu Uuest Teatrist kunstnik Kristiina Põllu ja loominguline juht Ivar Põllu, kes teeb ka graafilise kujunduse.

Väljapanekuga kaasneb tihe programm, mille hulka kuulub Tartu Uue Teatri etendus „Sajand armastuskirju». Lavastus valmib armastuskirjade põhjal, mis on saabunud inimestelt, kes on soovinud neid teatriga jagada. Lavastuse loojad ja esitajad on Viljandi Kultuuriakadeemia teatrikunsti 11. lennu lõpetanud Liisu Krass ning Londonis näitlemist õppinud Liisa Linhein.

Lisaks Tartu Uue Teatri etendusele saab publik panustada ka näitusesse. Nimelt, Tartu linnamuuseum korjab Tartuga seotud armastuslugusid. Oodatud on lood kohtumistest ja kohtamistest Tartus alates alates aastast 1918 kuni tänapäevani välja, sealhulgas ka lood vanemate või vanavanemate kohtumisest ja armastusloost, mida nemad ise enam jagada ei saa.

Kõige värvikamate ning silmapaistvamate lugude vahel loosib muuseum igal kalendrikuul välja auhindu. Lugusid ootab linnamuuseum kuni näituse lõpuni ehk tuleva aasta 6. jaanuarini. Neid saab sisestada portaalis rahvalood.ee: http://rahvalood.ee/lood/100-aastat-armastust-randevuu/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles