Täiskasvanuid kutsutakse tasuta välitreeningutele

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Treeningud toimuvad Anne kanali ääres.
Treeningud toimuvad Anne kanali ääres. Foto: Margus Ansu

Tartu linnavalitsuse sotsiaal- ja tervishoiuosakond korraldab ka tänavu koostöös Tartu ülikooli kliinikumiga täiskasvanutele välitreeninguid. 

Välitreeningute eesmärk on aidata tartlastel muuta oma tervisekäitumist sportlikumaks ning julgustada neid kasutama kodulähedasi treenimisvõimalusi linna rajatud spordiväljakutel.

Treeningutel õpetatakse üldisi treeningupõhimõtteid ja tutvustatakse olemasolevate vahendite võimalusi. Välitreeninguid on Tartu linn korraldanud juba kaks aastat, kuid tänavu esmakordselt toimuvad treeningud kogu suve regulaarselt mitme kuu vältel.

Välitreeningud toimuvad igal esmaspäeval aprillist oktoobrini, esimene treening on 23. aprillil. Kokku toimuvad treeningud 26 korral ja kestavad kuni 15. oktoobrini. Treeningud toimuvad Anne kanali äärsel välijõusaali platsil esmaspäeviti kell 18.30–20.

Sel ajavahemikul on spordiplatsil füsioterapeut Marko Treier, kes õpetab vastavalt osalejate soovidele ja vajadustele kasutama treeningvahendeid, aitab korrigeerida harjutuste sooritust ning nõustab treeningkava koostamisel. Treeningul läbitakse soojendus, põhitreening ja lõdvestus.

Välitreeningutele on oodatud nii algajad, kes vajavad esmaseid nõuandeid treeningutega alustamiseks, kui edasijõudnud, kes soovivad lisaks jõusaali võimalustele proovida treeninguid vabas õhus. Kõigile osalejatele leitakse võimetekohased harjutused ja sobiv treeningkoormus.

Erinevalt eelnevatest aastatest ei pea treeningutele ette registreerima ning huvilised saavad treeninguga liituda jooksvalt. Väga karmide ilmaolude (paduvihm ja äikesetorm) korral jääb treening ära, sellest teavitatakse ka Tartu linna koduleheküljel ja Tartu Facebooki lehel.

Treeningud on osalejatele tasuta. Tartu linna rahalisel toel viib treeningud läbi SA Tartu ülikooli kliinikumi spordimeditsiini ja taastusravi kliiniku füsioterapeut Marko Treier. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles