Maamessi maanädal avatakse traktorite näituse ja paraadiga

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maamess alustab teisipäeval traktorite väljapanekuga.
Maamess alustab teisipäeval traktorite väljapanekuga. Foto: Sille Annuk / Postimees

Maamessi eel täitub Tartu kesklinn traktoritega ning kuulutatakse avatuks maanädal, mille raames annab Tartu linnapea Urmas Klaas võimu sümboolselt nädala lõpuni maameestele.

Kaks päeva enne maamessi avamist ehk homme, 17. aprillil rivistatakse Tartus Küüni tänaval üles erinevas suuruses Eesti turul müüdavad moodsad traktorid. Traktorite näitusel on linnarahvale uudistamiseks väljas üle 20 masina.

Traktoritega on oodatud tutvuma kõik tartlased ja linna külalised. Julgemad võivad istuda kabiini ja kogeda tunnet, mida tähendab tänapäevase traktori juhtimine. Pedagoogid saavad planeerida 17. aprilli klassidele ja rühmadele õppekäiguks.

Maanädal kuulutatakse südalinnas avatuks kell 12, kui linnapea annab sümboolselt võimu nädala lõpuni maameestele. Kell 14.15 rivistatakse suuremad ja väiksemad traktorid kolonni ning rongkäigus suundutakse Tartu Näituste messikeskusesse.

Maamess avatakse külastajatele neljapäeval, 19. aprillil kell 10 ning on avatud laupäevani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles