Kääpal tehti raamatukogu kolimise talgutel inimkett

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaarel Oras

Kääpal kolib raamatukogu endisest koolimajast endisesse Saare vallamajja ja selleks ei kutsutud appi mitte kolimisfirma, vaid paluti kohalikul rahval moodustada pikk inimkett, et raamatuid käest kätte edasi anda.

Raamatukogu senisele hoonele, kus 2001. aastani oli Saare põhikool, said eile head aega öelda kooli vilistlased. Raamatukogu kolimine valmistab ühtlasi ette vanas koolimajas asuva Kalevipoja muuseumi renoveerimist.

Sihtasutuse Kalevipoja Koda juhataja Annika Oras ütles, et koolmajast senise vallamajani on nelisada meetrit. «Kuna vahemaa on päris pikk, siis teeme keti sees vahepunktid, kuhu laome raamaturiidad. Kui riidad on piisavalt kõrged, siis kolib inimkett edasi ja nii jõuamegi uue raamatukoguni välja,» selgitas ta.

Mustvee vallavanem Jüri Morozov ütles, et Kääpal on ees väga tegusad ajad. Kalevipoja muuseumi arendamise projekt on andnud võimaluse näidata üles nutikust ja koostööd, et  oma kodukoha elu uutele vajadustele kohandada.

Endise Saare vallavalitsuse hoonesse on kohandatud ruumid perearstile ja raamatukogule ning samas on juba varem tegutsenud lasteaed. Ruumid peaksid saama selles majas ka avalik infopunkt ja noortetuba. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles