Jaamamõisa mänguväljakule tuleb ka välibatuut

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Artur Sadovski

Tartu linnavalitsus andis ehitusloa Lääne tänav 11a kinnistule mänguväljaku rajamiseks. Uus mänguväljak Jaamamõisa linnaosas valmib lastekaitsepäevaks, 1. juuniks.

Tartul on traditsioon igal lastekaitsepäeval avada uus mängu- või spordiväljak. Jaamamõisa linnaossa korruselamute vahele tulev väljak on kavandatud nii, et seal jagub mängulist tegevust igas vanuses lastele.

Kooritud pinnasest moodustatakse erinevad pinnavormid, millele paigaldatakse mänguelemendid ja rajatakse mänguvahendite turvaalad. Mänguväljak tuleb erksavärviline ning on eriline selle poolest, et sinna tuleb esimene linna avalikule alale paigaldatav välibatuut.

Lisaks batuudile saavad lapsed enda kasutusse veel viiekohalise kiigu, kaalu- ja vedrukiiged, kaks karusselli, mängumaja ja mitmekesise ronimisatraktsiooni. Väljaku asfaltpindadele tuleb kolm asfaldimängu ning väiksemad lapsed saavad esimesteks pallimänguharjutusteks korvpalliseina madalal asuvate korvpallirõngastega. Erilahendusega atraktsioone on veel teisigi.

Mänguväljakule paigaldatakse ka jalgrattahoidjad, pingid ja prügikastid ning rajatakse haljasalad. Ehitatakse uus valgustus ja juurdepääsuteed.

Mänguväljaku projekteeris OÜ Kino Maastikuarhitektid, kes väljaku rajamisel arvestas ka ümbruskonna rahvalt saadud soovide ja ettepanekutega. Projektis kasutatud ideid koguti juba 2015. aastal, mil projekteeriti ja ehitati Jaamamõisa 9b asuvat spordiväljakut.

Paar aastat tagasi rajatud spordiväljakule mängulised tegevused ära ei mahtunud ja nii leidis linn mänguväljaku jaoks sobiva platsi Lääne 11a. Kohalike elanike soove ja ettepanekuid arvestades kujundasid mänguväljaku projekteerijad mängulise ja põneva väliala lastele ning  mõnusa värskes õhus viibimise paiga täiskasvanutele.

Lääne 11a mänguväljaku ehitab riigihanke võitnud OÜ Kivipartner. Tööde maksumus on 247 682 eurot. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles