Kutsehariduskeskuses algab kevadvastuvõtt

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kutsehariduskeskuse noored meistrid.
Kutsehariduskeskuse noored meistrid. Foto: Kristjan Teedema

Esmaspäeval, 2. aprillil algab Tartu kutsehariduskeskuse kevadine sisseastumisperiood, mil oodatakse eelkõige noori põhikoolilõpetajaid aegsasti oma sisseastumisavaldusi esitama. 

Kevadise sisseastumise raames võetakse uusi õpilasi vastu kõigile kutsekeskhariduse õppekavadele, mis tähendab, et õppija saab omandada  nii erialaoskused kui ka keskhariduse. Tänavu on selliseid erialasid valikus 20.

Uue võimalusena pakutakse põhikooli lõpetanutele võimalust õppida mehhatrooniku erialal. Tegu on ettevõtetes nõutud spetsialistidega, kes saavad hakkama masinate ja seadmete programmeerimise ja seadistamisega.

«Sisuliselt õpitakse nii IT ja programmeerimist  aga ka elektroonikat, elektrotehnikat, pneumaatikat, hüdraulikat ja automaatikat,» tutvustas juhtõpetaja Katrin Vaher uut võimalust.

Kevadise vastuvõtu erialade valikus on ka põhihariduse baasil ja haridusnõudeta kutseõppe erialasid ning üksikud hariduslike erivajadustega noortele mõeldud erialad, kus õpingute käigus saavad selgeks erialaoskused.

Kutsehariduskeskus soovitab neil kes esimese edasiõppimise valikuna näevad kutsekooli, kandideerida juba kevadel, sest kool loodab enamuse põhihariduse baasil õppekohtadest täita juba aprillis. 

«Kes kevadel kandideerib, saab kõik sisseastumisega seotud toimingud teha varakult ning on oma tulevase koolis koha kindlustanud maikuuks. See annab noortele ja nende vanematele suurema kindluse,» rääkis tugikeskuse juht Liine Maasikas.

Kevadvastuvõtt kestab 2.-25. aprillini ning vestlused ja mõnel erialal ka test toimub 27. aprillil. Mai alguses saavad kandidaadid oma tulemustest teada.  

Kes oma erialavalikus veel kahtleb ja vajab rohkem infot, on oodatud kutsehariduskeskuse avatud uste päevadele. 5. aprill on kõik huvilised oodatud Põllu 11 õppekorpusesse, kus saab infot tehnika-, metalli-  autoremondi- ärinduse ja kaubanduse erialade kohta, samuti osaleda praktilistes töötubades ning ringkäikudel.

6. aprillil avatakse uksed Kopli 1 õppekorpuses. Seal on fookuses toidu-, IT-, turismi-, ehituse-, puidu- ja iluvaldkonna erialad, toimuvad töötoad ja ringkäigud. 

Kutsehariduskeskus pakub omalt poolt ka karjäärinõustamist. Tasuta nõustamiseks on vaja aeg kokku leppida e-posti aadressil liine.maasikas@khk.ee. 

«Kuigi meil on võimalus kandideerida kahele erialale, on siiski oluline, et iga kandidaat teaks, milline eriala vastab kõige rohkem tema tegelikele ootustele ja huvidele. Kindlasti ei tasu eriala valida selle järgi, mida soovitavad sõbrad või vanemad. Kõige parem on käia koolis ja õppida siis, kui tunned iga päev, et eriala on põnev ja nii armas, et ei raatsi tunnist puududa või muuga tegeleda. Seetõttu ei tohiks erialavalikut teha möödaminnes, pikemalt kaalumata,» rääkis Liine Maasikas

Tartu kutsehariduskeskus võtab dokumente vastu 2.-25. aprillini igal tööpäeval kell 9-15 aadressil Kopli 1 B-113 või e-vastuvõtu keskkonnas. Lisainfot leiab www.khk.ee/vastuvott.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles