Tartus astus kohtu ette vanglast vabanedes uue roima sooritanud mees

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kohtumaja.
Tartu kohtumaja. Foto: Sille Annuk / Postimees

Tartus astus täna kohtu ette mees, kes veetis tapmise eest kümme aastat vanglas ning mullu vabadusse pääsedes sooritas vaid paar kuud hiljem uue ränga veretöö.

Praeguseks 29-aastaseks saanud Silver Piller sooritas esimese raske isikuvastase kuritöö juba 19-aastasena, 2007. aasta 22. juulil, kui läks Tartus ühe kaubanduskeskuse juures joomingu ajal tülli 51-aastase topsikaaslasega. Silver virutas mehele puukaikaga kolm korda vastu pead, tappes ta silmapilkselt. Seejärel põgenes noormees sündmuskohalt, kuid kuu aega hiljem said politseinikud ta kätte ja kohus võttis ta vahi alla. Silver sai tapmise eest kümneaastase vangistuse, mille ta täies ulatuses ära kandis. Mullu 18. augustil sai Silverist taas vaba mees.

Juba järgmisel kuul, täpsemalt 5. septembril tekkis Silveril Tartus Jaama tänaval tüli 22-aastase mehega, kellele ta rusikaga näopiirkonda virutas. Seda nähes sekkus konflikti kannatanu 26-aastane mees, keda Piller samuti vähemalt kahel korral rusikaga näkku lõi. Kui konflikti sekkunud mees oli maha kukkunud, jätkas Silver tema peksmist jalgadega.

Veidi üle kahe kuu pärast vanglast vabanemist, mullu 31. oktoobril sattus Silver Tartus Aleksandri tänaval taas pahandustesse. Nimelt läks mees tülli 41-aastase mehega, kellele ta esmalt noaga rindu lõi, tabades kannatanul seljas olnud nahktagi tõmblukku. Löögi tagajärjel tekkis tänaval rüselus, mille käigus õnnestus kannatanul ründaja pikali suruda, püsti tõusta ja eemale kõndida. Silver tõusis seejärel samuti üles, järgnes kannatanule ja lõi teda noaga selga, tekitades mehele raske tervisekahjustuse. Meedikutel õnnestus mehe elu siiski päästa.

Politsei pidas Silveri kinni ning kohtueelse menetluse lõppedes sai ta süüdistuse mõrvakatses. Teisipäeval alanud protsessil ei tunnistanud Silver süüd mõrvakatses, küll aga võttis süü omaks avaliku korra rikkumises.

Seekord võib kohus talle määrata kuni eluaegse vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles