ERMi hõimuklubis kõneldakse vepslaste elust tänapäeva Venemaal

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fennougristid Vepsamaal.
Fennougristid Vepsamaal. Foto: Erakogu

Homme, 27. märtsil kell 17.30 on Eesti Rahva Muuseumi hõimuklubis külas Tartu ülikooli fennougristid Madis Arukask, Eva Saar ja Käbi Suvi, kes tutvustavad läänemeresoome väikerahva vepslaste elu tänapäeva Venemaal.

Kolm vepslaste juures uurimismatkadel käinud teadlased räägivad, millised näivad vepslased ja Vepsamaa läbi kolme eesti silmapaari. Samuti arutletakse selle üle, kas ja kuidas suhestuvad vepslaste traditsiooniline loodustunnetus ja nüüdisaegne linnakultuur ning millised on selle rahva väljavaated rahvusena säilimisel.

Loeng «Vepslastest ja murakatest 21. sajandil» toimub Eesti Rahva Muuseumi Aliise Moora auditooriumis (Muuseumi tee 2, Tartu; A-sissepääs). ERMi hõimuklubis osalemine on tasuta ning kõik huvilised on oodatud kuulama ja kaasa arutama.

ERMi loengusarja «Maailm ja rahvad» kuuluv ERMi hõimuklubi pöörab tähelepanu meie keelesugulastele Uurali rahvastele ning tutvustab nende eluolu, kultuuri ja keelt nii minevikus kui ka tänapäeval. Kohtutakse inimestega, kes on soome-ugri teemadega põhjalikumalt kokku puutunud, olgu siis teadusliku poole pealt või isiklikumal tasandil.

Ettekandeõhtute juurde kuuluvad vestlusringid ja arutelud. Muu hulgas mõtiskleme ka selle üle, milline on meie endi koht paljurahvuselises soome-ugri maailmas ning kuidas võiks välja näha selle homne päev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles