Treffneri kooli õpilased olid emakeeleolümpiaadil edukad

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil (vasakult) I järgu diplomi saanud Tuule Tars, Sandra Vilumaa, Liisa Lehtpuu, Haldja Hermaküla ja Loona Volke. Pildi autor Maigi Vija.
Pildil (vasakult) I järgu diplomi saanud Tuule Tars, Sandra Vilumaa, Liisa Lehtpuu, Haldja Hermaküla ja Loona Volke. Pildi autor Maigi Vija. Foto: Erakogu

33. emakeeleolümpiaadil «Eesti keel kui riigikeel» osales 70 õpilast kogu Eestist. Sel aastal olid lõppvooru kutsutud piirkonnavoorude parimad ja tublid uurimistöö tegijad. Esimest korda sai lõppvooru kandideerida ka Vikipeedia artikliga.

Kokku anti olümpiaadil välja viis esimese järgu, kaheksa teise järgu ja 15 kolmanda järgu diplomit. Noorema vanuserühma võitjaks tuli Haldja Hermaküla Gustav Adolfi gümnaasiumist (õpetaja Maarja-Liisa Vokksepp). Keskmise vanuserühma võitja oli Tuule Tars Hugo Treffneri gümnaasiumist (õpetaja Maris Põkka), selles vanuserühmas said esimese järgu diplomi veel ka Liisa Lehtpuu Rakvere gümnaasiumist (õpetaja Reet Bobõlski) ja Sandra Vilumaa Loksa gümnaasiumist (õpetaja Urve Toompuu). Vanema vanuserühma võitja oli Loona Volke Hugo Treffneri gümnaasiumist (õpetaja Tiina Pluum).

Lõppvooru praktilisemates ülesannetes tuli nii Aaviku juhiste alusel sõnavorme moodustades «keeleuuenduse kurv lõpmatuseni tõmmata» kui ka näiteks ametniku kirjavastusest kantseliitlikud jooned üles leida ja need tekstist välja toimetada. Kuna üks olümpiaadi eelvooru uurimisteemasid oli keelekorraldus ja keelehoole, tuli  kahe näite võrdlemise varal analüüsida, kuidas on muutunud teabe esitamine õigekeelsussõnaraamatus.

Pärast ülesannete lahendamist tutvustati vanemate vanuserühmade huvilistele Tartu ülikooli eesti ja üldkeeleteaduse instituudi õppimisvõimalusi, loodetavasti näeme võimalikult paljusid osalejaid peagi oma üliõpilaste ridades.

Emakeeleolümpiaadi korraldas Tartu ülikooli eesti ja üldkeeleteaduse instituut Tartu ülikooli teaduskooli, haridus- ja teadusministeeriumi, keelehooldekeskuse ja Eesti Keele Sihtasutuse lahke toe ja abiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles