Huupi paneb Voronja galerii näitustesarjas välja vigadega kudumid

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huupi. Kardin. Aken. Valgus.
Huupi. Kardin. Aken. Valgus. Foto: Margus Ansu

Voronja galerii avab eeloleval nädalavahetusel kunstnik Huupi sünnikohas Raadama küla Tamme talus Põlvamaal näitustesarja «Lätted» teise näituse. Seda saab vaadata vaid kahel päeval, 24. ja 25. märtsil kell 12-17.

«Evelin Salumaast, kes peitub kunstnikunime Huupi taha, pidi saama moekunstnik ja Huupi pidi eeskätt iseloomustama tema loodud moebrändi. Läks aga teisiti ning Evelin valis kunstnikuna eneseväljenduseks maalimise, kunstnikunime aga jättis alles, ja tundub, et alles jäi Evelinile moepisik, sest oma sünnikohas eksponeerib ta kudumite kollektsiooni,» teatasid Voronja galeristid Kaili Kask ja Raul Oreškin.

Näitusele esitatud kudumid on inspireeritud talu eluviisist ja Jaapani traditsioonilisest esteetikast wabi-sabi ning on pühendatud Evelin Salumaa vanaemale Elli Kuusikule.

«Lihtsus, ebasümmeetria, loomulikkus, ebatäiuslikkus ja aja jälg on märksõnad, mis iseloomustavad minu esikkollektsiooni,» märkis kunstnik. «Nendes kudumites on vead olulisel kohal ja komponeeritud kaunistustena.»

Tartlanna Evelin Salumaa alias Huupi on kunstnikutöö kõrvalt Jakobi galerii galerist. Ta on lõpetanud Tartu kõrgema kunstikooli maali eriala ja Tartu ülikooli maali eriala magistrantuuri. Huupi pälvis oma näitusega «Plat Principal» aastal 2016 Ado Vabbe preemia.

Tamme talu leiab Räpinast Rasina poole sõitja nelja kilomeetri kaugusel, Tootsi bussipeatuse ja Diomina OÜ lähedal.

Galeristide teatel viib 24. märtsil näitusele Voronja kunstibuss, mis väljub Vanemuise alumisest parklast kell 12. Raadamalt Tartusse tagasi hakkab buss sõitma kell 15. Bussis koha garanteerimiseks tuleb soovijal end kirja panna kas Facebookis Voronja lehel või tel 588 44 909. Bussisõit maksab 2 eurot.

Sarja esimesel näitusel 24. ja 25. veebruaril oli võimalik vaadata Jõgevamaal Kursil Peeter Alliku teoseid.

Eesti Vabariigi 100. aastapäeva kunstiprogrammi kuuluv sari viib kunstiväljapanekud kunstnike sünni- ja lapsepõlvekodudesse mitmel pool Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles