Seiklushundi orienteerumispäevakud alustavad Kruusamäelt

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seiklushundi orienteerumispäevakud alustavad taas.
Seiklushundi orienteerumispäevakud alustavad taas. Foto: Aldis Toome/Seiklushunt

Sel kolmapäeval teevad kevadise orienteerumishooaja otsa lahti Tartu linnas peetavad iganädalased orienteerumiskolmapäevakud, mis kestavad 9. maini, neid on kokku kaheksa.

Esimese päevaku võistluskeskus  asub Tartu kutsehariduskeskuse juures Põllu tänaval, startida võib omal vabal valikul vahemikus kell 15–18.30. Kuna päevad pole veel väga pikad, soovitatakse hilisematel rajale minejatel kaasa võtta pealamp, et ka hämaras oleks mugav kaarti lugeda ja jalge ette näha.

Igal aastal on Seiklushunt proovinud pakkuda osalejatele uusi radu ja linnaosi, mida avastada. Ka sel aastal on loodud kuus uut kaarti, mis viivad paikadesse, kus veel orienteerutud pole. Näiteks Vikerkaare tänava ümbruskonda, Ringteele, Sanatooriumi parki, Aparaaditehase ümbrusesse, Emajõe äärde ja Ujula tänava piirkonda.

Ka tänavu saavad kõik huvilised orienteerumisõpet: vilunud orienteeruja annab näpunäiteid, kuidas kaarti lugeda ja SI-pulka kasutada.

«Kindlasti ei tasu algajatel peljata: alati on kõik, kes rajale läinud, sealt ka kenasti tagasi jõudnud. Vahel juhtub, et ei leia mõnd punkti üles, kuid kuna orienteerutakse linnakeskkonnas, siis tänavate järgi on oma asukohta palju lihtsam välja selgitada kui maastikul,» rääkis päevakute korraldaja Arvi Anton.

Valida saab nelja eri pikkuses raja vahel, on ka vabarada. Kõige lühem rada on linnulennult umbes kilomeetripikkune ning pikim viis kilomeetrit. Seega leiavad sobiva raskusastmega raja endale nii mudilased kui ka tõsised spordiharrastajad. Lasterada  sobib ka lapsevankriga läbimiseks ning kui on soov üksinda orienteeruda, saab lapsed jätta võistluskeskuses asuvasse järelevalvega lastehoidu.

Koostöös Eesti rohelise liikumise ja Tartu loodusmajaga on sel aastal lisaks uutele kaartidele tehtud veel üks muudatus, mille juures korraldajad ootavad osalejatelt kaasamõtlemist ja -tegutsemist.

«Avalike ürituste korraldamine jätab endast keskkonda maha mingi jälje, alati pole seda näha. Soovime enda ürituste korraldamisel teha samme keskkonnahoidlikkuse poole ning nüüdsest on võistluskeskuse juures ka jäätmekastid,» tutvustas uuendust Seiklushundi kommunikatsioonijuht Eliisa Saksing.

Need on esialgu plastjäätmete (teetops, lusikas) ja olmejäätmete (katkine kaart, pabertaskurätik, näts jms) eraldamiseks: eesmärk on koguda eri liiki jäätmeid eraldi, et siis neid võimalikult palju ümbertöötlusesse saata.

«Sorteerime jäätmeid ju oma kodudes, miks mitte teha seda ka väljaspool kodu, avalikel üritustel,» märkis Saksing. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles