Repertuaariseminar avas registreerimise Tartu laulupeo peakontserdile

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulupeo tuli Tartus.
Laulupeo tuli Tartus. Foto: Margus Ansu / Postimees

Repertuaariseminar tõi kokku üle 100 koori- ja orkestridirigendi ning muusikaõpetaja, kes saavad registreerida oma kollektiive Tartu 2019. aasta laulupeo peakontserdile.

Registreerimine kestab kuni kuni 16. maini 2018. Seminari käigus tutvustati ka teisi poole tuhande päeva pärast kätte jõudva laulupeo 150. sünnipäeva tähistamisega seotud kontserte ja üritusi Tartus.

Tartu 2019. aasta laulupeo põhiprogrammi kuuluvad kontserdid ja ettevõtmised on koondatud 20.–22. juunile 2019 ning kantud nii Eestile kui Tartule olulise daatumi – laulupeo 150. sünnipäeva – kättejõudmise läbimõtestamisest ja tähistamisest.

Tartu laulupeo peakontsert toimub Tartu lauluväljakul laupäeval, 22. juunil 2019 kell 18.00. Aadressil tiigiseltsimaja.tartu.ee/tartu-laulupidu-2019 saab laulukoore ja puhkpilliorkestreid kontserdile osalema registreerida kuni 16. maini 2018.

Tartu 2019. aasta laulupeo muusikaline juht ja peadirigent Triin Koch tutvustas 16. märtsi repertuaariseminaril laulupeo peakontserdi repertuaari, selle koostamise põhimõtteid ja koostajaid, korraldus- ja kunstilist meeskonda ning laulupeo 150. sünnipäevast tõukuva peo lähteidee kavandit.

Et juunis 2019 Tartu erinevais paigus toimuv laulupeo sünnipäeva tähistamine oleks paljudele meeldejääv, asus juba eelmisel aastal tööle Tartu laulupeo korraldus- ja kunstiline toimkond, kuhu kuuluvad muusikalise juhi Triin Kochi kõrval veel peo lähteidee üks autoritest Maarja Ülper, kultuurikorraldaja ja ooperilaulja Reigo Tamm, ajaloolane ja koorilaulja Ken Ird ja Tiigi seltsimaja juht Maris Peebo.

Tartu 2019. aasta laulupeo repertuaarikomisjoni kuuluvad lisaks eelnimetatutele dirigendid ja muusikapedagoogid Vilve Maide, Küllike Joosing, Annelii Traks, Airi Liiva, Alo Ritsing, Riivo Jõgi, Kuno Kerge ja Riho Leppoja.

Tartu laulupidu ja teisi olulise sünnipäevaga kaasnevaid üritusi korraldab Tartus linnavalitsuse allasutus Tiigi seltsimaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles