Uue valla sõidukite liikluskindlustuse hind tõusis lakke (1)

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töö ja kohustuste poolest oleme endiste valdade õigusjärglased, aga selgus, et liikluskindlustuses me seda ei ole, märkis Peipsiääre abivallavanem Peeter Kiuru ja lisas, et Alatskivi endise vallamaja ees seisvatele sõidukitele liikluskindlustust tehes selgus, et makse on nüüd automaatselt kaks korda kallim.
Töö ja kohustuste poolest oleme endiste valdade õigusjärglased, aga selgus, et liikluskindlustuses me seda ei ole, märkis Peipsiääre abivallavanem Peeter Kiuru ja lisas, et Alatskivi endise vallamaja ees seisvatele sõidukitele liikluskindlustust tehes selgus, et makse on nüüd automaatselt kaks korda kallim. Foto: Andrus Salu

Haldusreformi käigus minevikuks saanud Alatskivi valla vallamaja ees seisavad nüüd küll kohalike teada-tuntud sõidukid, kuid neil on nüüd uus omanik, uus Peipsiääre vald. Peeter Kiuru, Peipsiääre abivallavanem, ja valla majandusosakonna juhataja Kalmar Raudsepp pole aga vastse valla 22 sõidukist rääkides sugugi rõõmsad, sest omavalitsuse busside-autode liikluskindlustuse makse tõusis halva üllatusena lakke. If Kindlustuse teatel on sama kogenud teisedki uued omavalitsused. 

Haldusreformi käigus tekkinud uued omavalitsused on ametlikult uued juriidilised isikud, mis on kindlustusfirmadele puhtad lehed. See tähendab, näiteks uues Peipsiääre vallas on valla 22 sõiduki liikluskindluse makse automaatselt kaks korda kallim kui seni.

Liikluskindlustuse fondi kommunikatsioonijuht Kati Varblane tõdes, et kui kindlustusfirma ei tea uue ettevõtte tausta, hinnatakse selle riske kõrgemalt. «Selline on kindlustusfirmade hinnapoliitika,» ütles ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles