Kunstnik kinkis maale kirjandusmuuseumile ja koolile

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marju Villem andis kirjandusmuuseumi esindajaile maali üle oma ateljees Elvas.
Marju Villem andis kirjandusmuuseumi esindajaile maali üle oma ateljees Elvas. Foto: Mari Õunapuu

​Elva kunstniku Marju Villemi arvamuse kohaselt tuleb meil oma keelt ja kultuuri väga hoida ja ka noortele edasi anda. Eesti luule süvauurijal ja pedagoogil Karl Murul (1927–2017) on kunstniku sõnul olnud selles suur osa täita. Koduriigi sajandale aastapäevale mõeldes kinkis ta kirjandusteadlase portree Eesti kirjandusmuuseumile.

Õlivärvidega lõuendile jäädvustatud maalil, mis valmis Elva aukodanike näituseks aastal 2010, on professor Muru selja taga raamaturiiul. Samal ajal töötas Marju Villem edasi ka teiste piltidega ja tegi sealhulgas kirjandusteadlasest aasta jooksul teisegi, teistsuguse taustaga maali.

Selle sai kingituseks Elva gümnaasium, kus Karl Muru oli töötanud õpetajana ja pannud aluse kooli almanahhile. Kunstniku kingitusse kuulus veel kolm maali. Ühel neist on kirjandusteadlase lesk Ilme Muru, kes sealsamas koolis oli õpetaja ja õppealajuhataja, kooli direktor Arvo Mälberg ning õpetaja ja samuti giidina tegutsenud Kalev Päid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles