Lõppev talv on olnud kitsede rõõmupidu. Hunt ja ilves peavad hoidma madalat profiili

Janno Zõbin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võsavillemi toidulaud on kevade hakul tühjaks jäänud. Kitsi tabada on raske, katk on metssigade seas teinud oma töö ning metsakutsul tuleb nüüd toidu hankimiseks märksa rohkem vaeva näha.
Võsavillemi toidulaud on kevade hakul tühjaks jäänud. Kitsi tabada on raske, katk on metssigade seas teinud oma töö ning metsakutsul tuleb nüüd toidu hankimiseks märksa rohkem vaeva näha. Foto: PantherMedia

Peagi lõppev talv Eesti metsades on olnud kitsedele tõeline pidu. Eluaegse metsamehe ja looduskoolitaja Vahur Sepa sõnul pärssisid ilmaolud tublisti huntide ja ilveste saagivõimalusi. Just see on peamine põhjus, miks jäid ja jäävad ka praegu väiksematel maanteedel liiklejatele sageli silma enam kui kümnepealised kitsekarjad. 

Sepa sõnul soosisid tänavused ilmad eriti just kitsi. «Kitsi on palju, aga huntidel ja ilvestel on neid raske kätte saada. Kitsed on täis elujõudu, sest talv tuli alles jaanuari keskel,» ütles Sepp.

Ta selgitas, et huntidele ja ilvestele oleks rohkem meeldinud varasem paks lumi, millel on koorik peal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles