GALERII: Tartu lasteaiad panid ERMis püsti rõõmupeo

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui kahe nädala eest vihtusid Eesti Rahva Muuseumi silla-alal tantsu presidendi vastuvõtu kutsutud külalised, siis täna said seal lustida Tartu lastaedade põngerjad, kes pidasid ERMis rõõmupidu «Kodus kõik on kõige parem».

Peost, mis oli Tartu lasteaedade kingituseks Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks, võttis osa 650 last ligi 30 lasteaiast.

Rõõmupeo korraldaja, Tartu linna lasteaedade muusikaõpetajate aineühenduse kuraatori Reet Rohtla sõnul hakkas mõte Eesti riigile kingitus teha lasteaedade muusikaõpetajate peades liikuma juba poolteist aastat tagasi. «Kuna muusikaõpetajad oskavad just laule-tantse kõige paremini õpetada, siis tekkiski ühise rõõmupeo korraldamise idee,» rääkis Rohtla.

Peokavasse valiti koduteemalised laulud, laulumängud ja tantsud laste endi lemmikute seast, mille hulgas on nii rahvaloomingut, kui ka uuemaid ja vanemaid autorilaule.

Annelinnas asuva Sipsiku lasteaia muusikaõpetaja Elo Kikas kiitis vahetult peo järel oma pisikesi hoolealuseid, kes olid nõus pikalt ja põhjalikult harjutama, et peol kõik ikka kenasti välja tuleks.

«Repertuaar oli üsna varakult teada ning novembris saime juba esimesed laulud selgeks,» rääkis Kikas. Ta lisas, et mõistagi ei harjutatud laule-tantse päevast päeva novembrist siiani, sest muidu oleks lapsed neist väga ära tüdinenud.

«Vahepeal tegime muidu kavasid, näiteks jõulupidu, nüüd enne pidu harjutasime jälle rõõmupeo jaoks, kuid lastele meeldis see kava nii väga, et mõne tantsu ja mänguga oleme esinenud juba ka oma lasteaia üritustel,» märkis Kikas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles