Noored leiavad koolist uue kutsumuse

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sillaotsa koolis algas just inimeseõpetuse tund, kuuendale klassile jagab tarkust «Noored kooli» seitsmenda lennu vilistlane Mari-Liis Nummert.
Sillaotsa koolis algas just inimeseõpetuse tund, kuuendale klassile jagab tarkust «Noored kooli» seitsmenda lennu vilistlane Mari-Liis Nummert. Foto: Margus Ansu

Mõeldes õpetajale tuleb tahes-tahtmata silme ette kurja pilgu ja kaardikepiga vanem naine. Selline see pilt koolis siiski pole, klassi ees seisavad ka noored õpetajad ning mõnigi neist on sinna sattunud hoopis teisest ametist, programmi «Noored kooli» kaudu. 

Näiteks Tartumaalt Sillaotsa koolist leiame klassi eesthoopis Tartu ülikooli usuteaduskonna lõpetanud Mari-Liis Nummerti. Ta on «Noored kooli» seitsmenda lennu vilistlane, töötab juba 2013. aastast  ühiskonnaõpetuse õpetajana. Ta valis selle ameti, sest soovis teha tööd, mis on ühiskondlikult väärtuslik ja tähendusrikas. 

«Liitusin programmiga «Noored kooli», sest jagan selle põhimõtet – usun, et iga laps peab saama väga hea hariduse ja ta peab olema sellel teekonnal igakülgselt toetatud,» ütles ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles