Leil, mis paneb saunagurmaanid nurru lööma

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsataga peremees Margus Nurmsalu käib kilesauna mõnusat leili nautimas igal nädalal, sõltumata sellest, kas õues lõõskab päike või paugub pakane.
Metsataga peremees Margus Nurmsalu käib kilesauna mõnusat leili nautimas igal nädalal, sõltumata sellest, kas õues lõõskab päike või paugub pakane. Foto: Sille Annuk

Kui toimetuse töölaual heliseb telefon, ei tähenda see tavaliselt head. Teisel pool toru on üldjuhul kodanik, kes nõuab vastuvaidlemist välistaval toonil halvasti käituvate naabrite, asjatundmatu (linna)valitsuse või üleolevate ametnike pihtide vahele võtmist. Selle taustal kõlas Kõrveküla lähedal Lombi külas Metsatagal elava Margus Nurmsalu kõne kui sõõm kosutavat kevadõhku: kirumise ja sarjamise asemel kutsus ta reporteri hoopis sauna!

Nimelt pani Nurmsalu üle kuue aasta tagasi püsti väikse kilesauna, mis teenib kuueliikmelist perekonda ja nende sõpru siiamaani. Saun koos välidušiga leiab kasutust igal pühapäeval, sõltumata sellest, kas väljas lõõskab päike või paugub pakane. Suure saunasõbrana ei saanud reporter kutset mõistagi vastu võtmata jätta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles