Trüki- ja paberimuuseumis toimub 24-tunnine graafikamaraton

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Trüki- ja paberimuuseum

9. märtsi hommikust kuni 10. märtsi hommikuni toimub Eesti trüki- ja paberimuuseumis esmakordselt 24 tunni pikkune graafikamaraton. Trükkimisega tegelevad Tartu kunstikoolide õpilased, keda juhendab Suurbritannia graafik Charlotte Biszewski.  

Inspireerituna Tartu kunstikooli 24-tunnisest koomiksimaratonist, keskendutakse väsimatult ühele tehnikale unikaalse lõpptulemuse nimel. Inglismaalt pärit graafikust Tartu külaliskunstnik Charlotte Biszewski juhendab ja trükib koos kohalike kunstitudengitega kogu ööpäeva. Taiduritel on võimalik kasutada pea kõiki muuseumi seadmeid ning rakendada oma fantaasia tööle erinevate trükitehnikatega.

Kõik huvilised on oodatud jälgima töö kulgu, suhtlema osalejatega ja jagama oma ideesid. Soovituslik on kohale tulla laupäeva hommikul kuni kella kümneni, mil enamus trükitöid on valmis või valmimas. Kes on rohkem huvitatud protsessist, võib astuda läbi ka öösel.

Üritus on tasuta. Valminud graafilistest lehtedest valmib hiljem kaunis jaapani köites kunstiraamat, mida on võimalik endale kohapeal soetada.

Sündmus toimub Eesti trüki- ja paberimuuseumis aadressil Kastani 48f (hoovis). Sündmus algab 9. märtsil kell 10.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles