Maailmafilmi festival toob Tartusse 60 dokumentaalfilmi

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailmafilmi festivali on saanud nautida ka pikutades. Arhiivifoto
Maailmafilmi festivali on saanud nautida ka pikutades. Arhiivifoto Foto: Sille Annuk

19.-24. märtsini toimub Eesti Rahva Muuseumi XV Maailmafilmi festival, kus linastub 60 värsket dokumentaalfilmi. Programmis on nii maailmatasemel dokigurude kui ka noorte filmitegijate loomingut ligi 30 eri riigist.

«Filmifestivalidel on maailmas, kus telekanalid ja filmiplatvormid on vaid kliki kaugusel, järjest olulisem roll. Need on kohad, kus saada kokku teiste filmihuvilistega ja astuda välja argielust, kus filmi vaatamine võib olla vaid pooltund nõudepesu ja koolitükkide tegemise vahel,» ütles festivali direktor Pille Runnel.

Tänavuse festivali teemaderingi moodustavad märksõnad, nagu kunst, toidukultuur, minevikulisus ja olevik, inimlikkus, inimeseks ja omaks või võõraks olemine ning perekonnasuhted. Publikul avaneb võimalus tutvuda teiste eluviiside ja maailmapiltidega kõikidel kontinentidel, sealhulgas Uus-Meremaal, Mehhikos, Lõuna-Koreas ja Tansaanias.

Linastuvate dokumentaalfilmide ühisnimetajaks on antropoloogiline pilk, kus on põimunud kunstiline ja teaduslik teadmine, andes alust nii diskussiooniks kui ka sisekaemuseks. Filmiprogrammile lisaks on võimalik osaleda kohtumistel filmitegijatega, tutvuda installatsioonide ja näitustega.

Filmid linastuvad Eesti Rahva Muuseumi Jakob Hurda ja Maailmafilmi saalides (Muuseumi tee 2, Tartu; A-sissepääs). Tööpäevadel kuni kella 16.30 linastuvad seansid on ainult ingliskeelsete subtiitritega ja tasuta.

Maailmafilmi festivalile paneb laupäeva, 24. märtsi õhtul punkti esmakordne heli- ja videvikufestival ERMi ÖÖ, kus astuvad teiste seas üles Myrra Rós (IS), trio Mikita/Jürjendal/Kirikmäe, Vaiko Eplik, Puuluup jt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles