Vandaalid peksid puruks Anne kanali jääkarusselli kaunistanud jääkuubikud

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääkarusselli ümbrus täna hommikul.
Jääkarusselli ümbrus täna hommikul. Foto: Kristjan Teedema

24. veebruaril rõõmustasid Tartu talisuplejad linnarahvast Anne kanalisse rajatud suure jääkarusselliga. Karusselli rajamisel välja lõigatud jääkuubikutega kaunistati karusselli servad ning päikese käes sillerdasid kuubikud tõepoolest kenalt.

Kuigi kaua need kuubikud karusselli serval seista ei saanud. Juba ööl vastu 25. veebruari olid need vandaalidele ette jäänud ning kuubikud peksti puruks.

Jääkarussell 24. veebruaril.
Jääkarussell 24. veebruaril. Foto: Margus Ansu

Taliujuja Malle Elvet märkis, et probleeme Anne kanali juures tegutsevate huligaanidega on olnud varemgi.

«Oleme oma jääbasseini aastaid piiranud erinevate tõketega, kuid vandaalide käed on need kiiresti purustanud. Pikali tõuganud, veeauku lükanud või põlema pannud,» lausus Elvet. «Politseile rääkimisest, et tehku kanali ääres õhtuti rohkem patrullkäike, pole abi polnud. Neil polevat selleks ressurssi.»

Jääkarusselli piirkond täna hommikul.
Jääkarusselli piirkond täna hommikul. Foto: Kristjan Teedema

Politseist öeldi Anne kanali vandaalitsemist kommenteerides, et praeguseks ei ole keegi nende poole lõhkumise osas pöördunud või sellest teada andnud. Tartu politseijaoskonna piirkonnavanema Tarmo Stokkeby sõnul ei joonistu kanali äärne piirkond politsei jaoks ülejäänud Tartust millegi poolest olulisemalt välja, mistõttu hoitakse sealsel piirkonnal silma peal tavapäraste patrullide raames.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles