Regio tegi Rukkilille lasteaiale ainulaadse kangakaardi

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Selleks, et ka mudilased oma kodumaad tundma õpiksid, kinkis Regio Rukkilille lasteaiale ainulaadse Eesti kaardi, mis on tehtud kangast ja täidab ka kardinate rolli. Uue kaardi saabumist tähistati lasteaias suure peoga – kohal oli ka president, keda mängis Mairel Jürison.

Peo alguses tõusid kõik lapsed ja õpetajad püsti ning president koos kaaslasega sammus saali. President tervitas kõiki külalisi, pärast mida võttis sõna lasteaia direktor Anu Turu. Üheskoos lauldi ka Eesti hümni.

Turu rääkis uuest lasteaia saali seinal rippuvast Eesti kaardist. Turu ütles, et kaart saadi tänu projektile ja Tartu linnavalitsuse haridusosakonnale. «Kirjutasime projekti «Meie väike Eesti», aasta jooksul on igal kuul oma tegevus, mis Eesti Vabariigi sünnipäevaga seonduvad,» rääkis ta.

Lasteaias tähistatakse Eesti juubelipidu juba maist alates, igal kuul on oma tegevus, millega eestlust meeles peetakse. Näiteks tegid rukkilille lasteaia lapsed oktoobris leiba, novembris parmu- ja roopilli ansableid, detsembris külastasid Eesti Rahva Muuseumit ja jaanuaris kudusid kangastelgedel väikseid vaibakesi. Veebruaris tegid lapsed koos õpetajatega suure juubeli puhul küpsisetorti. Aastase projekti kogumaksumus oli 2328 eurot.

Regio müügijuht Mirjam Parmasto ütles, et kaart on tõesti Eestis ainulaadne. «Nii suurt kaarti pole me kangale varem teinud,» rääkis ta. Ta lisas, et koolides on väga levinud rulood, kuhu peale on Eesti või maailma kaart tehtud. Parmasto märkis, et huvi multifunktsionaalsete kardinate vastu on tõusev trend. KELLY KUKIN

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles