Sajanditagune Postimees kajastab TÜ raamatukogu veebilehel ärevat elu

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleskutse Postimehes 22. veebruaril 1918.
Üleskutse Postimehes 22. veebruaril 1918. Foto: DEA / Digar

Neil päevil sajand tagasi oli Tartus ja kogu Eestis väga ärev aeg. 22. veebruaril 1918 üle hulga aja ilmunud Postimees kajastas seda oma lugejaile kahel leheküljel, mis on nüüd ka Tartu ülikooli raamatukogu veebilehele välja pandud. Seal on kirjas, et raamatukogu kodulehel hakkavadki ilmuma täpselt 100 aastat tagasi avaldatud Postimehe digiteeritud küljed ja et see on raamatukogu kingitus Eesti Vabariigi 100. aastapäeva puhul.

«Küllap on paljudel inimestel põnev lugeda, millest kirjutasid ajalehed 100 aastat tagasi,» tutvustas TÜ raamatukogu arendusdirektor Liisi Lembinen kingituse ideed.

Remondi tõttu on praegu paberlehed pakitud. Seetõttu tekkis raamatukogus mõte avaldada digilehekülgi. Lehte uuendatakse 2018. aasta jooksul vastavalt sellele, kui Postimees 1918. aastal sel päeval on ilmunud.

Et lugejal tekiks võimalikult hea ettekujutus sajanditagusest meediapildist, valib TÜ raamatukogu Postimehest sellised küljed, millel kajastuksid nii tollased sündmused, aga millel oleks ka kuulutusi.

1918. aasta Postimehe uudiseid saab lugeda raamatukogu veebi avalehel olevale bännerile klikates. Ajalehtede failid pärinevad digitaalarhiivist Digar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles