Tartus Lina tänaval põles juba teist korda vana nakkushaigla (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Päästeametile teatati täna öösel kell 1.47 tulekahjust Tartus Lina tänaval, kus põles suur puumaja. Tegemist on Lina 6 asuva vana nakkushaigla peahoonega, mille ühes pooles oli suur tulekahju ka mullu 23. augusti öösel.

Täna öösel evakueeriti ja aidati majast välja kokku 29 inimest, kes on seal eraomanikult üürinud elamisi. Põlengu tekkepõhjuse selgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlust ja seda selgitab prokuratuur.

Põles hoone teise korruse koridor, kust tuli levis edasi katuse alla. Päästjate saabudes selgus, et põles maja, kus elas hulk sotsiaalselt kehvemini toime tulevaid inimesi. Kõige rohkem oli tules teise korruse koridor, mis takistas inimestel hoonest väljuda. «Meie päästjad rääkisid, et teise korruse koridoris oli diivan, mis oli väga põlenud,» ütles Lõuna päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik.

Päästetöö juhi korraldusel evakueerisid politseitöötajad elanikud maja esimeselt korruselt ning aitasid teisel korrusel asunud elanikud majast välja.

Üks mees aidati redeli abil alla varikatuselt ning viidi alajahtumistunnustega haiglasse. 16 inimest paigutati politsei tellitud bussi ja viidi linnavalitsusega kokkuleppel varjupaika. Ülejäänud pääsenud otsisid ise endale ulualuse.

Tulekahju levik peatati päästeameti teatel kell 3.56. Rohkem inimesi ega kannatanuid hoonest ei leitud. Katuse alla levinud põlengu kustutamiseks tuli päästjatel see avada.

«Elada seal majas küll enam ei saa,» tõdes Marek Kiik. «Teine korrus ja katus said tulekahjus kannatada, esimene korrus sai kannatada kustutusveest.»

Kustutustööd lõpetati kell 5.04. Põlengu tekkepõhjust hakkavad täna selgitama päästekeskuse menetlusinspektorid.

Vana nakkushaigla peamaja põles ka mullu 23. augusti öösel. Toona sai päästjad kell 3.03 teate, et Lina 6 kahekorruseline hoone põleb lahtise leegiga. Tules oli suure hoone Turu täna poole jääv osa.

Päästjad ja politseinikud evakueerisid selle põlengu ajal 21 inimest, kes paigutati kohale tellitud bussi. Üks inimene viidi tervisekontrolliks haiglasse.

Tulekahju põhjuste selgitamiseks alustati kriminaaluurimist, paar kuud tagasi teatas Lõuna ringkonnaprokuratuur, et uurimine käib.

Tartu linnavolikogu kehtestatud detailplaneeringu järgi tuleb miljööväärtuslikul alal asuv ajalooline haiglakompleks Lina tänava ja Lina 6 vahel säilitada tervikuna ja taastada. Kompleksi omanik Aurorette OÜ tellitud ekspertiisi järgi on vanad hooned aga 60 protsendi ulatuses amortiseerunud. Ettevõte soovib sellele alale ehitada uued hooned, mis väliselt sarnanevad vanade majadega.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles