Tartu linna lennukiangaarid ootavad suurt rahalaeva

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile Roosi tänaval tühjana seisvat angaari vaatamas käinud Tartu abilinnapea Monica Rand ütles, et seal sobib korraldada kindla teemaga etendusi. Seda juhtub aga väga harva.
Eile Roosi tänaval tühjana seisvat angaari vaatamas käinud Tartu abilinnapea Monica Rand ütles, et seal sobib korraldada kindla teemaga etendusi. Seda juhtub aga väga harva. Foto: Margus Ansu

Tartu linnal on Roosi tänaval kaks vana lennukiangaari. Neist üks, aastakümneid tühjana seisnud angaar ootab siiani püsivat rentnikku, kes oleks valmis sinna oma aega ja raha kulutama. Varem on Tartu linnavalitsus seda angaari küll viiel korral üritusteks välja üürinud, kuid tasuta. 

Kuigi ruumid antakse rendile tasuta, tuleb ürituste korraldajatel muretseda kogu sisustus. Olemas on vaid Ugala teatri antud minitribüün, kuhu on siiski pinke vaja. On ka väike kõrgendus, mille ehitasid Draamafestivali korraldajad. Kõrget lava angaaris pole, ei ole ka tualette. On selge, et lennukiangaaride korrastamine on suur töö. Seni on kesklinnale lähemas angaaris vahetatud vaid katus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles