Tartu Maarja kirikus otsitakse vana torni vundamente

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Maarja kirikus toimuvad lammutustööd, et leida vanade tornide vundamente.
Tartu Maarja kirikus toimuvad lammutustööd, et leida vanade tornide vundamente. Foto: Kristjan Teedema

Tartu Maarja kirikus algas lammutustöö torni vanade vundamentide leidmiseks.

Kiriku torniosa põranda lammutamist ja pinnase kaevamist ning tuulekoja lammutamist alustas OÜ Raian eile, töö peaks tehtud saama selle nädala lõpuks.

Peaukse juures tehtav lammutustöö on vajalik, et jätkata kiriku renoveerimise projekteerimist, selgitas Maarja kirikut taastava sihtasutuse Tartu Maarja Kirik juhataja Silvia Leiaru.

Töö tulemusena on muu hulgas võimalik hinnata olemasolevate tornivundamentide seisukorda, mis peaks andma vastuse küsimusele, kas need vundamendid on võimelised kandma ka uut torni.

Lammutuseks kulub 4150 eurot.

Maarja kiriku taastamiseks on tarvis ligi viis miljonit eurot, praegu sihtasutusel seda raha pole. Tänavu jaanuaris tegi sihtasutus valitsusele uue taotluse, et saada raha järgmise aasta riigieelarvest. Samuti on rahataotlus esitatud EELK-le (Eesti Evangeelne Luterlik Kirik).

Sel aastal lammutatakse ka Maarja kiriku saali põrand ja tehakse korda vundament. Tartu linn toetab tänavu Maarja kiriku taastamist 100 000 euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles