Jaanuari lõpus juhtunud raske liiklusõnnetus nõudis teise elu

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rõhu külas Tartu-Viljandi maanteel sattus kokkupõrkesse kaks sõiduautot. Avarii tõttu hukkusid kaks inimest.
Rõhu külas Tartu-Viljandi maanteel sattus kokkupõrkesse kaks sõiduautot. Avarii tõttu hukkusid kaks inimest. Foto: Kristjan Teedema

30. jaanuaril juhtus Rõhu külas raske liiklusõnnetus, kus hukkus laupkokkupõrkes Fordi roolis olnud 71-aastane mees. Teise auto roolis olnud 42-aastase naise vigastused olid väga rasked ning ta suri 16. veebruaril haiglas.

Ford Mondeo 55-aastane kaassõitja viidi samuti sündmuskohalt haiglasse, kuid ta vigastused polnud õnneks eluohtlikud.

Prokuratuuri teatel selgub traagilise liiklusõnnetuse põhjus pärast Fordi roolis olnud mehe kohtuarstliku lahangu tulemuse saamist.

30. jaanuaril juhtunud õnnetusest Tartu - Viljandi - Kilingi-Nõmme tee 10. kilomeetril teatati häirekeskusele kella 13.15 paiku. Esialgsetel andmetel kaldus Viljandist Tartu poole liikunud Ford Mondeo seni teadmata põhjusel vastassuunavööndisse, kus põrkas kokku vastusõitnud Volvoga. 

Autode laupkokkupõrge oli sedavõrd ränk, et Volvo paiskus saadud löögist kraavi. Ford jäi pidama sõiduteele, kuid kokkupõrkest saadud kahjustused olid nii rasked, et Fordi roolis olnud 71-aastane mees hukkus. Kiirabi viis haiglasse raskelt viga saanud Fordis kaasa reisinud naise ning Volvo roolis olnud naise. 

Politsei selgitas, et õnnetuse osalised kasutasid nõuetekohaselt turvavarustust ning sõidukite rehvid vastasid nõuetele. Autojuhtide kainuskontroll andis kinnitust, et juhid olid kained.

Täpsemad asjaolud ja liiklusõnnetuse põhjus selgitatakse kriminaalmenetluse käigus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles