Galerii: maratonirajale tuiskasid kõige nooremad sportlased

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul tuiskasid 45. Tartu maratoni lasteürituste hakatuseks Tähtvere spordipargis rajale kõigepealt kuni kolmeaastased sportlased. Tillusõidu finišijooneni oli hirmus palju maad – tervelt 400 meetrit.

Kõik üle lõpujoone rühkinud lapsed said medali, diplomi ja auhinna. Rajale oli lubatud minna ka isadel ja emadel, et lapsi saata. Võitjad jäid välja selgitamata nii laste kui ka täiskasvanute hulgas.

Sportliku lastepäeva lõpetas minimaraton, kuhu lubati järjest 9-, 10-, 11- ning 12-aastased ja vanemad lapsed. Esimeses kahes vanuserühmas tuli suusatada 1,4 kilomeetrit, järgmises kahes vanuserühmas 2,5 kilomeetrit.

Tähtvere spordipargis peetud 45. Tartu maratoni lasteüritustel osales korraldajate esindaja Pille-Riin Saarse teatel esialgseil andmeil kokku 1260 last. Tillusõitjaid oli 897 ja minimaratonist osavõtjaid 363.

Klubi Tartu Maraton projektijuhi Oliver Kivimäe sõnul olid tänavused lasteüritused meeleolukad, korraliku lumevaiba ja väga paljude osalejatega. «Kindlasti võime rahul olla,» sõnas ta.

Lasteüritused olid erilised selle poolest, et iga laps sai lisaks auhinnakotile Eesti Vabariigi sajanda aastapäeva sümboolikaga medali ja lipu.

45. Tartu maratoni põhisõidud toimuvad juba homme, 18. veebruaril, kui sõidetakse 31- ja 63-kilomeetriseid distantse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles