Tartu maratoni vahefiniš kannab Tartu 2024 nime

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maratoni Matu teeninduspunkt. Arhiivifoto.
Tartu maratoni Matu teeninduspunkt. Arhiivifoto. Foto: Kristjan Teedema

Tartu suusamaratoni legendaarne Matu teeninduspunkt kannab tänavu nime «Tartu 2024 - Euroopa kultuuripealinnaks», et teavitada tuhandeid suusasõpru Tartu ambitsioonist saada 2024. aastal Euroopa kultuuripealinnaks.

«Tartu suusamaraton on kultuuripealinna võimaluste ehe näide, see on valdkondi ühendav ettevõtmine, kus kõige paremas mõttes kohtuvad sport, tervis, regioon ja suur hulk inimesi. Tartu linnal ja Tartu 2024 meeskonnal on hea meel nii legendaarse rahvaspordi ürituse kaudu rõhutada Tartu ja Lõuna-Eesti ühtset püüdu saada 2024. aastal Euroopa kultuuripealinnaks,» rääkis Tartu Euroopa kultuuripealinnaks kandideerimise projektimeeskonna juht Erni Kask.

Euroopa kultuuripealinn on Euroopa hinnatuim kultuuriprojekt, mis sai alguse 1985. aastal Ateenas ja mida on järgemööda korraldanud kõik tähtsamad Euroopa linnad. 2011. aastal kandis tiitlit Tallinn, 2024. aastal tuleb Euroopa kultuuripealinn taas Eestist. Tartu kandideerib Euroopa kultuuripealinnaks koos Lõuna-Eestiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles