ERMi osalussaalis saab imetleda vanu pressraudu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Pehk näitust üles panemas.
Enn Pehk näitust üles panemas. Foto: Markus Kasemaa

Eeloleval kolmapäeval kell 17 avatakse Eesti Rahva Muuseumi sillaalal osalussaali näitus «Pegasus, pressraud ja Kasemaa», mis tutvustab Eesti üht suurimat vanaaegsete triik- ja pressraudade kogu. 

Näituse kuraator on kogu omanik kollektsionäär Enn Pehk. «Minu kogumiskirg sai alguse kodu lähedal Raadi lennuväe prügilas ringi seigeldes. Kollektsioonidesse kuulub lisaks triik- ja pressraudadele veel vanu kaale, puupuure, höövleid, lukke, valgusteid ja kanistreid, samuti nõukogudeaegseid sõidukeid, postkaarte, pastelle, graafikat ja maale,» rääkis Pehk.

Näitusel «Pegasus, pressraud ja Kasemaa» hargneb külastaja ees paarisaja eseme abil lahti triik- ja pressraudade minevik, on Andrus ja Markus Kasemaa kunstiteoseid ning tiivuline pegasus.

Avamisel on võimalik tutvuda nii Pehki kogu kui ka ERMi püsinäitustega. Kõik huvilised on oodatud ning osalemine on tasuta.

ERMi osalussaal pakub võimaluse näitust teha inimestel, kodanikuühendustel ja organisatsioonidel, kes iga päev muuseumitöö või näituste kureerimisega ei tegele. «Pegasus, pressraud ja Kasemaa» on saali kolmas näitus ning jääb avatuks 6. maini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles