Elvas peeti Eesti meistrivõistlused talikrossis

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile toimusid Elvas Eesti Jalgratturite Liidu ja Elva Rattaklubi Velorõõm koostöös korraldatud 24. Eesti meistrivõistlused talikrossis. Antud meistrivõistlused olid rattaspordis sel aastal esimesed, mille puhul anti välja ka erikujundusega medalid, mis on valminud spetsiaalselt Eesti Vabariigi 100. aastapäevaks.

Võistlus peeti erinevates vanuseklassides. Galeriist on näha M14, N14, N16 ja M16 vanuseklassi sõite. M14 võistluse võitis Frank-Aron Raidla. N14 vanuseklassi võislusel pärjati parimaks Elisabeth Ebras. N16 sõidu võitis Anet Sirvel ja M16 parimaks tunnistati Madis Mihkels. 

Meeste eliitklassis tuli Eesti meistriks Caspar Austa Tartu Ülikooli Spordiklubist ajaga 51.13. Teisele kohale sõitis ennast Taavi Kannimäe Saksa Automaatika Proteamist, kelle ajaks jäi 51.56. ja kolmandale Vahur Valvas Rein Taaramäe Rattaklubist ajaga 52.17. Meeste eliitlass sõitis kokku 18 kilomeetrit ehk kolm kuue kilomeetrist ringi.

Meestesõidu võitja Caspar Austa sõnul olid ilmastikuolud talvekrossiks ideaalsed ning üle aastate sai rajal pori asemel võideldud hoopis pehme lumega. «Minu jaoks on seekordne meistritiitel eriline, kuna esimest korda elus olin seotud kolme erineva rolliga,» rääkis ta. Võistluse peakorraldajana alustas ta juba hommikul kella seitsmest raja ettevalmistustöödega, pärast mida elas kaasa treenerina Tartu ülikooli spordiklubi õpilastele, kes enda vanuseklassis (M14 ja M16) samuti parima tulemuse koju tõid ning lisaks sellele kõigele läks mees veel ka ise rajale ja andis endast maksimumi. «Võin öelda, et hoolimata sellest, et konkurents oli sarnane eelmistele aastatele, tuli võit raskelt ja olen selle üle väga õnnelik,» rääkis Austa.

Naiste eliitklassi kaks esikohta läksid Kalevi Jalgrattakoolile, Maris Õispuu lõpetas esimesel (30.11) ja Merili Sirvel (30.57) teisel kohal ning kolmandale kohale sõitis end Janelle Uibokand Pelotonist (32.03).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles