Tartu aukodanikeks pakutakse tänavu Rutt Hinrikust, Joel Luhametsa ja Tiina Talvikut

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol Tiina Talvik
Fotol Tiina Talvik Foto: Margus Ansu / Postimees

Linnavolikogu eestseisus ja linnavalitsus tegid volikogule ettepaneku Tartu aukodaniku tiitli ja Tartu Tähe teenetemärgi andmiseks. 

Volikogule esitati ettepanek nimetada Tartu aukodanikeks kirjandusteadlane ja -kriitik ning Eesti rahva elulugude koguja Rutt Hinrikus, kauaaegne Tartu Pauluse koguduse õpetaja, EELK Lõuna piirkonna piiskop Joel Luhamets ning lasteneuroloog Tiina Talvik. 

Tartu Tähe teenetemärgi kandidaatideks nimetati Jaan Poska gümnaasiumi direktor Helmer Jõgi, ehitusettevõtja Alar Kroodo, Maarja Küla asutaja ja ettevõtluse edendaja Jaan Kallas ning kunstiteadlane ja kauaaegne Tartu kunstimuuseumi töötaja Tiiu Talvistu. 

Otsuse Tartu aukodanike ja Tartu Tähe kavaleride nimetamise kohta teeb linnavolikogu 15. veebruari istungil. Aukodaniku nimetused koos sellega kaasneva Tartu Suurtähega ja Tartu Tähed antakse üle 22. veebruaril Eesti Vabariigi 100. aastapäevale pühendatud aktusel Vanemuise kontserdimajas. 

Tartu linna aukodaniku nimetus on auavaldus Tartu linnale elutööna osutatud väljapaistvate teenete eest. Tartu Täht antakse Tartu linnale osutatud eriliste teenete eest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles