Maratoniraja seis on hea, kuid leidub ka mullaseid kohti

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maratoni  raja Matu teeninduspunkt üleeile.
Tartu maratoni raja Matu teeninduspunkt üleeile. Foto: Klubi Tartu Maraton

Nädal enne Tartu maratoni põhisõite on maratoniraja seiskukord hea, kuid leidub ka mullaseid koht, nentis rajameister Assar Kütt.

Suusatajad kiidavad raja kõrgemaid lõike, mis jäävad Otepää ja Palu vahele, Hellenurme ja Elva vahel on klassikajäljes üksjagu mullaseid kohti ja lumi ei kata ka kõiki oksi.

Kütt möönis, et mullaseid kohti tuleb ette ka Otepää pool, sest lumekiht on siiski suhteliselt õhuke ja tingimused pole võrreldavad olukorraga, kus lund on maas pool meetrit. Viie sentimeetri sügavust klassikajälge sisse lõigates tulevad mullased nukid paratamatult esile.

Kütt ütles, et sõitis raja eile õhtul Elvast Otepää suunas läbi ja enne pühapäevaks kavandatud avatud raja sõite ei ole klassikajälge plaanis uuendada. Lootus on, et jäljepõhja sajab pisut kirmetist, mis rada parandab.

Raja parandamiseks kõrvalt praegu lund väga võtta ei ole. Enne põhivõistlust püütakse kehvemaid kohti siiski rajale lund juurde visates parandada.

Kütt ütes ka, et praeguse lumehulga ja raja seisukorra puhul ei ole tal kõhklusi, et maratoni saab täies pikkuses ära pidada. «Mine tea, kas järgmise aasta talveks sedagi tuleb, tuleb nautida, mis võimalik,» lisas ta.

Tartu maratoni 63 kilomeetrid distantsile oli täna hommikuks registreerunud 2360 suusasõpra: Lühemale, 31 kilomeetri pikkusele distantsile oli end kirja pannud 570 suusatajat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles