«Tartu tähestik» jõudis Eesti kauneimate raamatute hulka

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Tartu tähestik» jõudis Eesti kauneimate raamatute hulka.
«Tartu tähestik» jõudis Eesti kauneimate raamatute hulka. Foto: Ove Maidla

Rahvusraamatukogu korraldatud konkursil jõudis 25 Eesti kaunima raamatu hulka ka Tartu linnavalitsuse välja antud maineraamat «Tartu tähestik ehk Tarto maine ja taevane trükis».

Linna kingituseks mõeldud raamatu tekstide autor on  Valdur Mikita, kujundaja Kalle Müller. Kinkeraamatut esitleti eelmise aasta märtsis ja nüüdseks on see tõlgitud juba ka inglise, saksa, vene ja soome keelde.

Tartu Linnavalitsuse avalike suhete osakonna juhataja Indrek Mustimetsa sõnul oli linna mainetrükise puhul väga tähtis, et Valdur Mikita suurepärane tekst saaks väärika kujunduse. «Oleme nii väärt sõna kui ka läbimõeldud kujunduse sellise kohtumise üle väga õnnelikud ning Tartul on uhke mainetrükist sellisel kujul jagada,» ütles Mustimets. 

Konkursile Eesti kauneim raamat 2017 esitati kokku 150 raamatut ja kauneima Eesti lasteraamatu 2017 konkursile 40 raamatut. Kauneimad trükised valisid välja professionaalsed žüriid.

Kauneimate raamatute konkurssi korraldavad Eesti Rahvusraamatukogu, Eesti Kirjastuste Liit, Eesti Kujundusgraafikute Liit, Eesti Lastekirjanduse Keskus ning Eesti Trüki- ja Pakenditööstuse Liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles