Tartlastel on sel aastal esimest korda võimalus kaasa lüüa aasta parima ehitise valimisel (1)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartlased saavad 22 hoone seast valida aasta parima ehitise.
Tartlased saavad 22 hoone seast valida aasta parima ehitise. Foto: Erakogu

Valida saab oma lemmikmaja 2017. aastal kasutusloa saanud ehitiste hulgast. Hääletada saab Tartu linna kodulehel. Valikus on 22 hoonet, mille seas on nii uusehitisi kui ka renoveeritud hooneid, nii eramuid, kortermaju kui ka ühiskondlikke hooneid.

Arhitektuuri ja ehituse osakonna juhataja Tõnis Arjuse sõnul on rahva lemmikmaja hääletuse korraldamise mõte eelkõige pöörata enam tähelepanu olulistele saavutustele Tartu linnas. «Sealjuures on tähtis väärtustada panuseid erinevatel skaaladel, nii väiksemate eramute rajamist, korterelamute renoveerimist kui ka suuremate ühiskondlike hoonete ehitust,» rääkis ta.

Hääletada saab 22. veebruarini. Nii tartlaste lemmikmaja tiitel kui ka žürii tunnustused eri kategooriates antakse üle 8. märtsil raekoja saalis.

Tartu linnavalitsus korraldab parima ehitise konkurssi 1999. aastast. Konkursil hinnatakse kõiki eelmisel aastal Tartu linnas kasutusloa saanud hooneid, konkursi eesmärk on väärtustada kvaliteetset projekteerimist ja ehitamist, mis sünnib tellija, projekteerija ja ehitaja heas koostöös. Tartu linnas väljastati eelmisel aastal erinevatele hoonetele kokku 125 kasutusluba, lisaks esitati üle saja kasutusteatise ümberehitatud hoonete kohta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles