Tiigi seltsimaja kutsub koolinoori linnahaikusid looma

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiigi seltsimaja
Tiigi seltsimaja Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tiigi seltsimaja saatis koolidesse kirjad, milles kutsub õpilasi looma linnahaikusid. Need kantakse ette 16. veebruaril raeplatsi jääskulptuuri avamisel.

Tartus on traditsioon tähistada Idamaade kalendri järgi toimuvat looma-aasta vahetumist jääskulptuuri püstitamisega Raekoja platsile. Tänavusel, Eesti juubeliaastal kutsutakse tartlasi jääkuju avamisel ka luuletama.

«Plaanime 16. veebruaril raekoja ees koera-aasta jääskulptuuri avades rüütada kõrvalmaja Raekoja plats 6 selleks õhtuks omamoodi luulevideosse. Luulevideo sisuks on linnahaiku, mis sünnib linnarahva loominguna,» selgitas  ürituse korraldaja, Tiigi seltsimaja direktor Maris Peebo.  

16. veebruaril kell 19 toimuval jääskulptuuri avamisel pannakse skulptuuri juurde ekraanile väike haikujuhend ning igaüks saab kirjutada oma haiku Tartu linnast ja vaadata, kuidas see seinale ilmub.

Selleks, et linlastel 16. veebruari õhtul luulenäidised juba ees oleksid, kutsub Tiigi seltsimaja emakeeleõpetajaid üles esitama haikukirjutamise ülesanne oma õpilastele. Haikude teema on «Minu Tartu» või «Tartu vaim».

«See on hea võimalus Unesco kirjanduslinna lastele uutmoodi ja elavalt luulet õpetada,» sõnas Peebo.

Õnnestunumaid haikusid oodatakse hiljemalt 10. veebruariks meiliaadressile Maris.Peebo@raad.tartu.ee.

Parimad haikud loeb reede, 16. veebruari õhtul ette õhtujuht Contra ning neid on kavas kasutada ka Tartut tutvustavates trükistes, avalikel üritustel, veebis ja mujal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles