Tartu maratoni eelüritused toimuvad originaalrajal ja täies mahus

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusarajal on olud head.
Suusarajal on olud head. Foto: Erakogu

Tartu maratoni korraldajad otsustasid täna, et sel pühapäeval peetavad 6. Tartu teatemaraton ja avatud raja sõidud toimuvad täies mahus ja klassikalisel Otepää-Elva rajal.

Kuna maratoniraja viimasel neljandikul on lund mõnevõrra vähem, oli korraldajate tänasel koosolekul arutusel küsimus, kas eelüritused tuleb pidada lühendatud, Otepää-Palu rajal (47 km) või saab siiski sõita Elvani välja (63 km).

«Viimasel paaril päeval lisandunud lumi on olukorda rajal muutnud nii kardinaalselt, et Elvas mitte finišeerida oleks selge patt ja loodusressursside raiskamine. Vaadates tänaseid lumeolusid ja ilmaprognoose usun, et suudame teha raja kogu 63 kilomeetri ulatuses hea kvaliteediga,» ütles võistluste direktor Indrek Kelk.

«Kui tugineda raja hetkeolukorrale ja ilmaennustustele, on üsna suur tõenäosus, et ka põhisõidud toimuvad pikal, 63-kilomeetrisel rajal. Lõplikud otsused põhisõitude kohta sünnivad uue nädala teisipäeval,» rääkis Kelk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles