Tartu ülikooli karjääripäev viib kokku tudengid ja tööandjad

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli peahoone.
Tartu ülikooli peahoone. Foto: Margus Ansu

Tartu ülikooli peahoones algab 15. veebruari keskpäeval juba kuuendat korda populaarne ülikooli karjääripäev, mis keskendub praktikakohtade väärtustamisele ja tööturu vajadustele.

Karjääripäev on mõeldud kõigile Tartu ülikooli tudengitele, kellele mess pakub võimaluse leida enda erialaga seonduv ettevõte ning tutvuda pakutavate praktikavõimalustega. Teiselt poolt on karjääripäev tähtis ka ettevõtetele, kes vajavad paremat ülevaadet tuleviku tööjõuturust ning leiavad väärtuslikke kontakte aktiivsete potentsiaalsete töötajatega.

Üritusel osalevad nimekad rahvusvahelised ja Eesti ettevõtted Playtechist Eesti Meediani. Esindatud on organisatsioonid paljudest valdkondadest, pakkudes võimalusi nii meditsiini-, sotsiaal-, reaal-, humanitaar- kui ka loodusteadusi õppivatele noorele.

Karjääripäeva projektijuht tudeng Julia Gerda Sokk rõhutas, et ka tudengitele on varajane otsekontaktide loomine suurepärane võimalus. «Üritusel saab ettevõtte käest küsida väärtuslikke ja praktilisi nõuandeid, mida koolipingist sageli ei saa. Tänavune mess lähtub eesmärgist, et praktikakogemus on hea töökoha saamise alus,» rõhutas Sokk.

Karjääripäeva korraldusmeeskonna liige üliõpilane Gert Jürjo märkis, et aktiivsed tudengid, kes saavad palju praktikat ja panustavad ka koolivälisesse tegevusse, saavutavad tõenäolisemalt suurema edu oma tulevases töökohas. «Sellest on ka inspireeritud tänavune põhimõte – võta vedu, saavutad edu,» lausus Jürjo.

Oma praktika edulugudest räägivad karjääripäeva konverentsil Tartu ülikooli endine üliõpilasesinduse esimees Martin Noorkõiv, magistrant Leslie Carol Gibson ja Estiko-Plastari tootearendusspetsialist, TÜ doktorant Tõnis Paara. Lisaks on üliõpilastel karjääripäeva jooksul võimalik võtta osa praktilistest töötubadest nii eesti kui ka inglise keeles, neis käsitletakse teemasid tööturul ellu jäämisest kuni isikliku tootemargi kujundamiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles