Majandusteadlane Janno Reiljan saadetakse homme viimsele teele

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Homme saadetakse poliitik ja majandusteadlane Janno Reiljan viimsele teele.
Homme saadetakse poliitik ja majandusteadlane Janno Reiljan viimsele teele. Foto: Peeter Langovits

Poliitiku ja majandusteadlase Janno Reiljani ärasaatmine toimub Tartu ülikooli aulast homme kell 11. 

Janno Reiljan sündis Rõuge vallas Pärlijõel ja lõpetas Võrus Kreutzwaldi nimelise keskkooli 1970. aastal. Tartu ülikooli lõpetas ta 1975. aaastal majandusküberneetika erialal cum laude. Reiljan kaitses kandidaadiväitekirja Moskva ülikoolis 1980. aastal, doktorikraadi sai Tartu ülikoolist 1991. aastal ning seejärel täiendas end Bonnis, Kielis, Münsteris, Bostonis ja mujal.

Janno Reiljan osales aktiivselt Eesti riigi taasrajamisel, töötas 1992. aastal peaministri nõunikuna ja oli riigikogu IX, X ja XI koosseisu liige. Reiljan võitles Eesti maaelu ja -rahva püsimise ja edenemise eest.

Professor Reiljan andis hindamatu panuse TÜ majandusteaduskonna uuendamisse 1990. aastate alguses, võttes vastutuse dekaanina ja seejärel arendusprodekaanina. Sellest ajast on pärit paljud teaduskonna tegevuse aluspõhimõtted. Juhina rõhutas ta rahvusvahelist avatust kui kvaliteetse hariduse alustala, kuid tähtsustas ka eesti keelt teaduskeelena. Janno Reiljan käivitas eestikeelsete majandusõpikute sarja, milles on ilmunud üle saja õpiku. Pidades väga oluliseks tööd magistrantide ja doktorantidega, algatas ta suvekoolide traditsiooni, et noori inimesi kokku tuua ja motiveerida teadusega tegelema.

Allikas: TÜ majandusteaduskond

Copy

Märksõnad

Tagasi üles