Video: aastatagune menukas tantsuks laulmine tuleb kordamisele

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aasta tagasi kujunes Tartu tantsuklubis teemaõhtu «Tantsuks laulmine» nii vaheldusrikkaks ja põnevaks, et lauldi tantsulaule ja mängiti laulumänge pausideta viis tundi jutti. Seda meenutades lisas klubi eestvedaja Triinu Nutt, et tekkis julgus ja vajadus taas nautida laulude saatel tantsimist.

Klubiõhtu algab täna kell 20 Tiigi seltsimaja suures saalis (Tiigi 11) ja alles alates neljandast tunnist ehk pärast südaööd kõlab seal pillimäng. «Võimalik, et lühikeste settidena varemgi, kui mehed tunnevad vajadust vahepeal lasta oma häälepaeltel pisut puhata,» lisas ta.

Tantsuklubisse on tagasi tantsuks laulma kutsutud Jaan Sarv ja arhailise meestelaulu ansambel Lüü-Türr. Ansambli nimi tähendab öösorri. Lüü-Türr laulab põhiliselt regilaule Põhja-, Lääne- ja Lõuna-Eestist, aga ka uuemaid rahvalaule, tantsulaule ja lorilaule kõikjalt Eestist. Ansambli laululaegas on Triinu Nuti sõnul põhjatu ja mitmekesine.

«Lüü-Türr on varemgi tundide kaupa tantsuks laulnud koos Jaan Sarvega, kes laulab meelsasti ise ja aeg-ajalt saadab meestelaulu karmoškamänguga,» märkis tantsuklubi eestvedaja.

Klubiõhtule pääseb kahe euroga. Osalemine on tasuta pillimängijaile, lastele ja rahvarõivais tulijaile.

Aasta tagasi kestis Tiigi seltsimajas tantsuks laulmine ja laulumängude mängimine ühtejärge viis tundi.
Aasta tagasi kestis Tiigi seltsimajas tantsuks laulmine ja laulumängude mängimine ühtejärge viis tundi. Foto: Margus Ansu
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles