Priit Pullerits: sõda lume pärast (1)

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Pullerits
Priit Pullerits Foto: Tairo Lutter

Mõelge nüüd korra kainelt: toota kunstlund, talvel ... See on ju absurd! See on väikeste inimeste meeleheitlik püüd kujundada oma minimaailma jonnakalt enda tahtmise järgi, kui maailma suured loodusjõud on otsustanud teisiti. Tark oleks uute, loodusliku lumeta oludega pigem kohaneda. Sest, kui suureliselt öelda, ei jää ellu mitte tugevaimad – ehk need, kes vägisi veest kahuritega lund jahvatavad –, vaid need, kes suudavad muutunud oludega paremini kohaneda.

Liiati, nagu elu näitab, viib loodusele jäärapäine vastupunnimine suurte tülideni. Nagu on võitlused loodusvarade pärast viinud varemgi ajaloos lahinguteni. Lumi, nagu isegi näete, on muutunud kahanevaks ressursiks. Sel nädalal astusid lume pärast sõnasõtta Mati Alaver ja Indrek Kelk, kaks meest, kes on Eesti suusatamise heaks teinud viimasel kahel kümnendil rohkem kui keegi teine. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles