Linnaraamatukogus avatakse filateelianäitus

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Homme avatakse Tartu linnaraamatukogus näitus «Helisevad margid»
Homme avatakse Tartu linnaraamatukogus näitus «Helisevad margid» Foto: Erakogu

Homme õhtul avatakse Tartu linnaraamatukogu muusikaosakonna galeriis filateelianäitus «Helisevad margid».

Näitusel on eksponeeritud margid, ümbrikud ja postkaardid Samuel Golombi kogust, mis koos ajaloolise ülevaatega tutvustavad vaatajale klassikalist, rahva- ja popmuusikat. Näituse avamisel panevad margid helisema Õie Sarv, muusikud ja väikesed rahvatantsijad.

Muusika ja filateelia on omavahel tihedalt seotud. Muusikafilateelia üks osa on väljaanded, mille kujundusel on kasutatud noodifragmente ooperitest või ballettidest. Markidel, illustreeritud ümbrikutel või postkaartidel näeme sageli stseene muusikalavastustest. Margi teemaks on saanud nii klassikalised teosed, rahvamuusika kui ka nüüdismuusika.

Näitusel «Helisevad margid» on seekord eksponeeritud margid, ümbrikud ja postkaardid ning erinevalt tavalisest filateelianäitusest on võimalik lugeda ka kujutatud teost tutvustavat lugu. Maailmakuulsate heliloojatele Haydni, Mozarti ja Verdi kõrval näeme ka meie Evald Aava ja Heino Elleri loomingut, esindatud on samuti pop- ja rahvamuusikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles