Eakaid rünnanud varas on endiselt jooksus, politsei palub abi kurjategija tabamisel

Kelly Olesk
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto illustratiivne
Foto illustratiivne Foto: Georg Kõrre/Postimees

Kahel järjestikusel päeval on Tartus Annelinnas oma käekotist ja isiklikest esemetest, dokumentidest ning rahast ilma jäänud kaks eakat naist.

Teisipäeva õhtupoolikul teatati häirekeskusele, et Tartus Kaunase puiesteel tõukas tumedas jopes võõras mees pikali eaka naise ning võttis temalt ära käekoti. Saanud naiselt õlakoti kätte, jooksis mees Annelinna kortermajade vahele ning kadus teatajal silmist. Tähelepanelikult inimeselt isikukirjelduse ja kurikaela liikumissuuna saanud korrakaitsjad kammisid mitu korda küll piirkonna läbi, ent meest tabada ei ole veel õnnestunud.

Kannatanu kukkus röövi käigus ja sai vigastusi näopiirkonda ning ta toimetati traumapunkti. Juhtumi kohta on algatatud kriminaalmenetlus röövimise paragrahvi järgi. Politsei pressiesindaja Kerly Virk ütles, et sellised röövid, mis pannakse toime päise päeva ajal, on väga haruldased ning viimaste aastate kohta ühtegi juhtumit ei meenugi. «Kuriteod sarnanevad tanklavargustega, ka neid on viimastel aastatel olnud väga harva,» rääkis Virk.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk ütles, et see polnud ainuke selline vahejuhtum selles piirkonnas. Tartus Jaama tänaval asuva Kivilinna Konsumi juures haaras esmaspäeval tumedais riideis nooremapoolne mees eakalt naiselt koti ühes selle sees olnud isiklike asjade ja mobiiltelefoniga ning põgenes kortermajade vahele.

Oma asjadest ilma jäänud naine viga ei saanud ning abi saamiseks ja korrakaitsjate kutsumiseks pöördus ta lähedal asuva kaupluse töötajate poole.

Kerly Virk ütles, et sellised vargused on arusaamatud, kuna varas ju täpselt ei tea, kas ta sellest üldse kasu saab. «Esmaspäevasel vargusel oli naisel rahakotis 30 eurot sularaha,» rääkis ta.

«Hättasattununa on igal juhul õige kõval häälel appi karjuda, abi saamiseks ümberkaudsete inimeste poole pöörduda ning esimesel võimalusel politseile juhtunust teada anda. Suur abi korrakaitsjatele on seegi, kui meelde jäetakse kurikaela võimalikult täpne isikukirjeldus, tema liikumissuund ja muud tähelepanu väärivad tunnused,» lisas Ottomar Virk.

«Politsei teeb praegu kõik endast oleneva, et kohalike turvatunde kõikuma löönud juhtumid lahti harutada ning võimalikult kiiresti kurjategijad tabada, selle tarvis on piirkonnas liikuvatele patrullidele edastatud võimalikult üksikasjalik mõlema juhtumi info ja kurjategijate isikukirjeldus,» rääkis Ottomar Virk.

Lõuna politseiprefektuur kutsub kohalikke üles ettevaatlikkusele ja palub seejuures inimeste kaasabi kotivaraste tabamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles