Tartumaal purjus peaga autot juhtinud mees võeti vahi alla

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne foto.
Illustratiivne foto. Foto: Margus Ansu

Lõuna ringkonnaprokuratuuri taotlusel võttis Tartu maakohus esmaspäeval vahi alla Tartumaal sõiduautot lubadeta ja alkoholijoobes juhtinud 41-aastase mehe.

Kahtlustuse kohaselt juhtis mees 14. jaanuaril kella 23 paiku õhtul Tartu vallas Vesneri külas Aovere-Luunja tee esimesel kilomeetril mootorsõidukit Chrysler Voyager, olles juhtimise ajal kriminaalses joobes.

Samuti ei omanud kahtlustatav vastava kategooria juhtimisõigust, kuna Pärnu maakohtu möödunud aasta 5. septembri otsusega oli teda juba karistatud sõiduauto joobeseisundis juhtimise eest ja selle otsusega võeti ära tema juhiload pooleteiseks aastaks. Seega juhtis mees kahtlustuse kohaselt mootorsõidukit joobeseisundis korduvalt. Kahtlustatav jääb esialgu vahi alla kuni kaheks kuuks.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Toomas Liiva sõnul on äärmiselt kahetsusväärne, et ikka ja jälle leidub inimesi, kes istuvad alkoholi tarvitanuna rooli taha ja panevad sellega ohtu eelkõige enda ning kaasliiklejate elu ja tervise. «Oleme korduvalt pidanud nägema väga traagiliselt lõppenud liiklusõnnetusi, milleni on viinud mõne purjus juhi poolt oma võimete ülehindamine,» ütles prokurör.

Ringkonnaprokuröri sõnul ootab teistkordseid joobes juhte ees reeglina vahistamine ja reaalne vabadusekaotus. «Möödunud aasta 1. novembril jõustus seadusemuudatus, mille kohaselt ootab reaalne vangistus vältimatult kõiki juhte, kellel on juba kehtiv karistus joobes juhtimise eest,» ütles Liiva ja lisas, et kohus võib korduva joobes juhtimise eest mõista kuni nelja-aastase vangistuse.

Kohtueelset menetlust viib läbi Lõuna prefektuur Lõuna ringkonnaprokuratuuri juhtimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles