Tartu noored maadlejad treenisid esimest korda Valgevenes

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol Tapa maadluspäev

Fotol: Tapa maadluspäev

Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja
Fotol Tapa maadluspäev Fotol: Tapa maadluspäev Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Tartu Kalev-Englase noored maadlejad valmistuvad õpilaste vanuseklassi Eesti meistrivõistlusteks Kreeka-Rooma maadluses. Noored treenisid jaanuaris kuus päeva Valgevenes Minskis.

Noored treenisid noored kuues maadlussaalis, mis kõik kuulusid olümpiareservi spordikoolide alla. Saalid olid maadlusrühmi pidevalt täis ning kokku võis kuue päeva jooksul mattidel näha 300-350 maadlejat.

Kuna tartlased valmistuvad õpilaste Eesti meistrivõistlusteks, oli peamine huvi võimalikult palju maadelda. Sellele tulid Valgevene treenerid vastu ja muutsid oma treeninguid. 

«Olenemata sellest, et enamjaolt tuli Eesti noortel maadelda endast aasta kaks vanematega, said sportlased hästi hakkama. Eriti meeldiv oli kuulda ja tõdeda, et traditsiooniliselt rohkem füüsiliselt maadlevad eestlased said seekord kiita hoopis hea tehnika eest. Omaealistega võrdluses näitasid nii mõnedki Englase klubi noored väga head taset,» kommenteeris treener Kristjan Press.

Laagri eelviimasel päeval peeti Družba spordikoolis ka sõprusmatš, kus tartlastele astus vastu kahe spordikooli ühendmeeskond. Englase klubi noortel maadlejatel õnnestus kohtumine võita seisuga 6:3. Vastasmeeskonna treenerid olid kahekordne maailmameister Mikhail Prokudin ja kunagise NSVLi meister Armen Djanumian. Lisaks oli poistel võimalus pealt vaadata Valgevene meistrivõistlusi. Põnevusega oodati Heiki Nabi vastase, Ioseb Tšugošvili raskekaalu finaalkohtumist, kus ta läks vastakuti oma noorema vennaga.

Englase noorte järgmine välislaager on planeeritud aprilli lõppu, kus minnakse teist aastat järjest kaheks nädalaks Ameerika Ühendriikidesse. Eesti meistrivõistlustel parima tulemuse teinutel on võimalik sõita Eestit esindama Euroopa meistrivõistlustele, mis toimuvad juunikuus Ungaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles